Autor Subiect: Datacenter  (Citit de 9738 ori)

SergiuInVPS

  • Vizitator
Datacenter
« : Martie 02, 2010, 06:17:02 pm »
As dorii ca pe  viitor sa deschid un datacenter!

Momentan am constructia plus terenul,sunt personale , nu luate in chirie etc!


Echipamente stiu de ce am nevoie o parte le am deja, dar problema mea cea mai mare este: De unde imi iau banda??? ???

Unde am constructia nu am acces la internet numai la clicknet!

Ms mult

ionut_pe_net

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 88
  • Karma: +2/-0
  • txt
    • Vezi Profilul
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #1 : Martie 02, 2010, 07:00:11 pm »
Exista solutii via-satelit

crt

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 29
  • Karma: +0/-3
    • Vezi Profilul
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #2 : Martie 02, 2010, 07:18:09 pm »
E detul de nasol pt. ca ar fi necesari cel putin 2 ISP-isti ca sa mearga treaba bine. Sunt solutii de mare viteza si prin unde radio dar nu stiu daca exista acoperire in zona ta.

SergiuInVPS

  • Vizitator
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #3 : Martie 02, 2010, 07:38:35 pm »
Exista solutii via-satelit

Detalii te rog

Gupi

  • Furnizor servicii
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 2792
  • Karma: +41/-22
  • Hangar Hosting, SRL
    • Vezi Profilul
    • capcanaspam@gmail.com
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #4 : Martie 02, 2010, 07:49:40 pm »
Sergiu, cu tot respectul, nu cred ca un plan de afaceri pentru un datacenter se face pe forumuri.

matei.profisol

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 39
  • Karma: +1/-0
    • Vezi Profilul
    • www.profisol.ro
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #5 : Martie 02, 2010, 07:50:09 pm »
poti detalia unde este amplasata constructia? judet, oras, etc, ca poate se gasesc totusi solutii.

SergiuInVPS

  • Vizitator
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #6 : Martie 02, 2010, 08:13:18 pm »
Judet: Maramures Oras: Baia Sprie


Ms

SergiuInVPS

  • Vizitator
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #7 : Martie 02, 2010, 08:17:25 pm »
Sergiu, cu tot respectul, nu cred ca un plan de afaceri pentru un datacenter se face pe forumuri.

Gupi,intrebam doar am gasit ceva solutii dar tot timpul sunt bine venite si altele!

Cosmin L. Neagu

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1501
  • Karma: +15/-5
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #8 : Martie 02, 2010, 10:43:26 pm »
Din pacate uneori e mai simplu sa pui cladirea une e Internetul nu invers, mai ales la noi ...
Un alt lucru important e generatorul, nu porni la drum fara el.

In rest ce sa spun ... mai bine inceputuri stangace decat deloc.

SergiuInVPS

  • Vizitator
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #9 : Martie 02, 2010, 11:07:10 pm »
Din pacate uneori e mai simplu sa pui cladirea une e Internetul nu invers, mai ales la noi ...
Un alt lucru important e generatorul, nu porni la drum fara el.

In rest ce sa spun ... mai bine inceputuri stangace decat deloc.


Generatorul electric exista http://www.generac.com, puterea lui este de 6000 kW!

Sincer, acolo am avut posibilitatea sa realizez cladirea.


Cosmin L. Neagu

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1501
  • Karma: +15/-5
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #10 : Martie 03, 2010, 12:26:33 am »
Esti sigur ca e 6000 kW? Zic asta pentru ca e cam mult cel putin pentru un datacenter din Romania si la inceput pe deasupra.

SergiuInVPS

  • Vizitator
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #11 : Martie 03, 2010, 02:25:22 am »
De atata este, sper sa nu fie nevoie sa-l folosesc prea mult

Cosmin L. Neagu

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1501
  • Karma: +15/-5
    • Vezi Profilul
    • clneagu
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #12 : Martie 03, 2010, 02:34:12 am »
Hihi ... nu stiu unde te uiti pe el dar daca scrie 6000 KW nu te uiti unde trebuie :)
Nici nu cred ca se fac generatoare atat de mari ... ar trebui sa aiba 50 tone si ar fi mai mare decat cladirea probabil si deja s-ar numi centrala electrica.

SergiuInVPS

  • Vizitator
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #13 : Martie 03, 2010, 02:48:25 am »
Scuza-ma , oboseala e 600 kw ::)

Marian

  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 401
  • Karma: +5/-8
    • Vezi Profilul
Răspuns: Datacenter
« Răspuns #14 : Martie 03, 2010, 05:58:00 am »
Exista solutii via-satelit

Exista, dar nu ne ajunge banda aia nici pentru "home use." ;
Pe o conexiune satelit, dual way, viteza de upload este undeva la ~ 384 Kbps. - 1Mbps. In plus, este latenta enorma, sunt ping-uri de 400-500 ms.

Conexiunile satelit sau radio ies din discutie pentru datacenter.
« Ultima Modificare: Martie 03, 2010, 06:02:46 am de Marian »