Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

31286 Mesaje în 2880 Subiecte- de către 4724 Utilizatori - Ultimul cont creat: JohnRost1711

Septembrie 09, 2010, 02:11:53
GAZDUIRE.infoForum WHReselleriReseller pt firma din afara
Pagini: [1]   În jos
Imprimă
Ajutor Subiect: Reseller pt firma din afara  (Citit de 6083 ori)
sds
Vizitator
*

Vezi Profilul WWW
« : Martie 31, 2005, 11:08:16 »

Salut
Incep prin a va spune ca am citit mesajele din acest forum, dar nu am gasit raspunsurile complete la intrebarile mele...asa ca, o sa incerc si eu..

Vreau sa iau un cont de reseller din afara, in principiu pt clientii carora le fac site, dar pt care va trebui sa le fac factura, evident. Din cate am inteles, pt a revinde hosting, va fi nevoie sa cumpar contul de reseller pe firma, si apoi sa revand diferite pachete clientilor, ok?

Poate sa-mi spuna cineva (care a facut chestia asta eventual) mai exact care ar fi procesul? Cum bag in contabilitate factura, cum facturez clientii...etc...

Exista o alta varianta? de exemplu, in contractul prin care fac site-ul (plec de la premiza ca voi vinde hosting numai celor carora le voi face si site) pot include cheltuielile pt hosting ca fiind cheltuieli de intretinere lunara a site-ului, sa zicem ( iar contul meu de reseller sa fie in acest caz luat pe persoana fizica )

Mersi...
Memorat

u
darkstorm
Vizitator
*

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Aprilie 03, 2005, 07:13:33 »

Pai sa vedem, depinde cum vrei facturezi shi ce fel de metode de plati oferi, daca oferi metoda prin card, recomand un merchant authorize.net , 2checkout.com asta in cazul in care clientii poseda carduri care se pot folosi online sau in cazuri extreme epayment.ro .... dar nu as sugera sunt mult prea scumpi 8% din tranzactii minim plus 10$/luna taxa e imens. In cazul celor 2 precizate mai sus, factura le vine pe mail clientilor , ai posibilitatea sa creezi "facturi" invoices pe adresa de mail solicitand plata de la client cu suma precizata de tine shi in detalii poti sa precizezi si detalile despre produsul/serviciul pentru care plateste, aceasta inlocuind factura. Nu cred ca e necesara alt tip de facturare dat fiind faptul ca daca optezi pentru un transfer bancar ... solicitantul obtine de la banca o "hartiuta" care se poate folosi drept factura pentru decontari etc. Dar ar trebui sa consulti pe cineva specializat daca vrei sa sa urmezi a doua cale.  Sper ca am putut sa te ajut ... daca mai ai nevoie de alte detalii stii ce sa faci Limbă
Memorat
sds
Vizitator
*

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #2 : Aprilie 04, 2005, 12:36:22 »

Salut, mersi pt raspuns, dar problema e mult mai simpla...

Nu am de gand sa vand online, pur si simplu, sa le ofer gazduire clientilor (romani in principiu) carora le fac site, cu care voi incheia un contract... si le voi taia factura ... pe loc, ca sa zic asa...

problema mea, este cum ar fi mai bine sa procedez

daca iau contul de reseller pe firma, am inteles ca sunt to felul de probleme cu venirea facturilor, introducerea lor in conta, etc...

am inteles ca as putea sa iau contul ca si persoana fizica, si apoi sa vand hosting...aici m-ar interesa daca pot sa fac lucrul asta, si cum anume ( le pot taia facturi pt gazduire, avand in vedere ca spatiul pe care il vand imi apartine personal, si nu firmei?)

Dacu nu, le pot face factura pt intretinere site, sau ceva de genu?

cam asta ar fi... multumesc
Memorat
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Aprilie 04, 2005, 05:17:34 »

Citat din mesajul lui: "sds"

daca iau contul de reseller pe firma, am inteles ca sunt to felul de probleme cu venirea facturilor, introducerea lor in conta, etc...

Ce probleme sunt cu facturile? Nu cumva ai tu probleme cu contabilul?
Memorat

[
dt
Moderator
Hostmaster

ename_ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Aprilie 04, 2005, 11:36:04 »

Citat din mesajul lui: "darkstorm"
Nu cred ca e necesara alt tip de facturare dat fiind faptul ca daca optezi pentru un transfer bancar ... solicitantul obtine de la banca o "hartiuta" care se poate folosi drept factura pentru decontari etc.

Gresit, indiferent de metoda de plata si de transfer a banilor (banca, numerar, card), oricum trebuie emisa factura fiscala catre client. "Hartiuta" respectiva obtinuta de la banca este doar o dovada a platii iar in contabilitate se inregistreaza facturile si nu OP-urile.

Pentru sds: Contul poti sa il cumperi si pe persoana fizica si pe urma sa-l vinzi firmei iar firma mai departe catre clienti - dar de ce sa nu-l cumperi direct pe firma, daca ai posibilitatea?
Memorat

Daniel Toma
sds
Vizitator
*

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Aprilie 05, 2005, 10:37:48 »

ok, sa zicem ca il cumpar pe firma ... cardul pe care il folosesc la cumpare, trebuie sa apartina firmei? sau poate fi al meu, personal...
Memorat
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Aprilie 05, 2005, 11:01:37 »

Atâta vreme cât factura este pe numele firmei nu conteazã din ce bani se face plata. Poþi plãti cu cardul personal ºi apoi retragi suma respectivã din firmã.
Memorat
G-forcer
Vizitator
*

holliday2000ro
Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #7 : Aprilie 12, 2005, 09:46:37 »

si eu sunt in aceeasi situatie. Deci...problema este, ca cei din strainatate nu trimit facturi, ci doar e-mailuri gen "factura". Eu cum inregistrez in contabilitate ca factura de intrare, suma cheltuita pe hosting-ul din afara ? Ca la clientii mei aici, dau normal, facturi de iesire. Dar nush cum sa fac intrarea la hosting, ca daca astia din afara nu dau facturi.
PLEASE HELP.
Memorat

e
web_dizain
Membru

web_dizain@hotmail.com web_dizain
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #8 : Aprilie 12, 2005, 10:30:55 »

Mai rabdati pana in 2006, ca o sa avem si noi facturi electronice.

ziarul Cotidianul: Facturi electronice din 2006
Memorat

u
dt
Moderator
Hostmaster

ename_ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #9 : Aprilie 12, 2005, 11:07:26 »

Citat din mesajul lui: "web_dizain"
Mai rabdati pana in 2006, ca o sa avem si noi facturi electronice.

ziarul Cotidianul: Facturi electronice din 2006

Numai ca la noi facturile electronice vor trebui semnate digital, arhivate electronic pe WORM si cine stie cate alte prostii .. "Afara" contractul se semneaza apasand pe un buton iar factura este generata automat pe mail sau in html.

Parerea mea e ca o sa fie inca o lege data pentru anumite firme (de telefonie mobila, utilitati) care vor face o reducere a cheltuielilor. Orcium, acum exista deja facturi emise intr-un singur exemplar (cel trimis clientului) si restul arhivat electronic.
Memorat
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Aprilie 13, 2005, 07:19:04 »

Mãi oameni buni, la firmele pe care cu onor le conduceþi/la care cu onor lucraþi, NU EXISTÃ CONTABIL?Huh?

În Codul Fiscal existã proceduri FOARTE clare pentru introducerea în contabilitatea româneascã a acestui gen de facturi. Sau credeþi cã numai voi aþi descoperit America???
Memorat
dt
Moderator
Hostmaster

ename_ro
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #11 : Aprilie 13, 2005, 08:19:28 »

Sa fim seriosi, Codul Fisca e o mare varza. Am stat (cu contabila Zâmbet ) si l-am studiat si tot degeaba, anumite lucruri se pot interpreta. Plus ca, daca stai sa vezi cate ordonante au fost date care sa completeze legislatia ref. la fiscalitate, te apuca groaza.
Memorat
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Aprilie 13, 2005, 09:12:00 »

Nu cred cã mai este varzã. Noul cod simplificã foarte mult - deºi rãmâne în continuare incoerent. Dar asta e... filosofie :lol:

On topic, problema introducerii în contabilitate a facturilor externe de tipul celor americane este foarte clarã ºi nu ºtiu sã se fi schimbat.
Memorat
G-forcer
Vizitator
*

holliday2000ro
Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #13 : Aprilie 29, 2005, 04:45:12 »

zaboss, pai si daca e clara, poate mi-o explici si mie, cum se procedeaza, ca tot nu am aflat. te rog mult. multumesc pentru ajutor.
Memorat
zaboss
Membru

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Mai 03, 2005, 01:45:50 »

Tu (firma ta) plãteºti un contabil? De ce?

Referitor la facturile externe: Se face autofacturã pe suma în lei la cursul din ziua efectuãrii plãþii.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
Imprimă
Schimbă forumul:  

Theme orange-lt created by panic