Autor Subiect: SSD pe servere?  (Citit de 6265 ori)

mariusdragoi

  • Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
SSD pe servere?
« : Februarie 05, 2012, 09:45:40 pm »
Salutare,

am si eu o intrebare: este OK sa se puna SSD-uri pe servere? Am vazut ca parerile sunt impartite, unii zic ca nu are ce sa caute un SSD pe un server, altii ca sunt OK, altii ca e bine sa se monteze anumite partitii pe ele gen /var sau /var/lib/mysql, altii ca e bine sa se puna doar OS-ul pe SSD si partitii de tip /home pe HDD-uri clasice,etc

Multumesc.

Xilard

  • Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #1 : Februarie 06, 2012, 03:50:09 pm »
Este OK sa pui SSD-uri in servere, numai sa cumperi si un controller bun, pentru ca deseori se intampla sa ai probleme din cauza unui controller mai vechi.

rhro

  • Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Karma: +0/-0
  • Rouhost Gazduire web
    • Vezi Profilul
    • Rouhost Gazduire web
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #2 : August 01, 2012, 04:20:39 pm »
SSD-urile sunt bune si pe servere dar sper ca te-ai uitat si ce preturi au nu ? :)

zlati

  • Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #3 : August 11, 2012, 06:33:36 am »
Recomand controller sandforce si un SSD Corsair, sunt foarte fiabile. Am un server cu SSD de la Corsair si nu am avut nici odata probleme cu el.(are aprox un an jumate)

dt

  • Moderator
  • Hostmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 1418
  • Karma: +8/-5
    • Vezi Profilul
    • http://www.webdev.ro
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #4 : August 21, 2012, 02:30:51 am »
Presupun ca era vorba de un controller raid (ex LSI), nu de controller pt hd.
Recomand controller sandforce

Kriogen

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 32
  • Karma: +0/-2
  • Furnizor de Servicii
    • Vezi Profilul
    • BrainHost
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #5 : Septembrie 03, 2012, 03:22:07 pm »
Presupun ca era vorba de un controller raid (ex LSI), nu de controller pt hd.

Cu siguranta la controller raid se referea.
Si eu am un server cu ssd-uri si se misca foarte ok si nici nu am avut probleme cu ele pana acum (de 1 an).

AndreiPietrosu

  • Furnizor servicii
  • Membru
  • ***
  • Mesaje postate: 182
  • Karma: +4/-2
    • Vezi Profilul
    • KeyHost
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #6 : Septembrie 03, 2012, 04:42:55 pm »
Nu se refera la raid. Se refera la asta: http://en.wikipedia.org/wiki/SandForce#SSDs

astimp_srl

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 11
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #7 : Noiembrie 02, 2012, 10:35:01 am »
Buna,
depinde si de SSD, pe servere se pun in general MLC sau eMLC.( recomand Intel Seris 520, OCZ Vertex4,Samsung 830- MLC la preturi acceptabile)

cu stima,

oserx

  • Vizitator
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
Re: SSD pe servere?
« Răspuns #8 : Ianuarie 16, 2013, 11:28:51 pm »
am facut eu un server intel dual xeon e5 cu 64gb ram ... pt o baza de date sql ... server intel cu 8 bayuri ...

4ssd-uri in RAID 10 controller RAID hw ( SSD INTEL 520 de 240gb/fiecare ) ... copie 4gb in 3-4s max ...

- 2 hdduri SAS 15k Seagate cheetah sunt pe nicaieri :)

-pt siguranta la fiecare 2 ore se face backup la baza de date pe hdduri de 2tb seagate constellation

--- de test am avut cam un an ssd intel 320 / 120gb pt o baza de date mysql ... nu a picat pana acum :D si am zis daca rezista ssdurile astea 1an si tot e un castig maxim ...