Autor Subiect: Poze datacentere romanesti  (Citit de 30898 ori)

coke

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« : Ianuarie 16, 2006, 04:22:38 pm »
Propun aici sa puneti poze cei cu datacentere. Ar fi ceva ca noi clientii din alte judete sa vedem cu ochii nostri macar in poze aceste datacentere personale. Nu va suparati ca indraznesc si sper ca nu deranjeaza pe nimeni.
Multumesc

Jay`Z

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • http://localhost.tld
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #1 : Februarie 07, 2006, 05:15:13 am »
Heh, interesanta propunere.
Asa arata un datacenter din Sibiu





 :wink:

Jay`Z

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • http://localhost.tld
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #2 : Februarie 07, 2006, 05:44:15 am »
Si inca unul (tot din Sibiu) :)







Evident cele din Bucuresti sunt mai impresionante ;)

namidee

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #3 : Februarie 13, 2006, 09:38:54 pm »
aia cu dc`e din buc nu vor sa arate poze .... ca au dc`e de apartament sau de camin  :D  :D  :D  :D

coke

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #4 : Februarie 18, 2006, 01:21:55 pm »
Frumos. Dar chiar, oare de ce ceilalti nu pun poze ??

netvista

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 839
  • Karma: +6/-1
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #5 : Februarie 18, 2006, 04:37:06 pm »
Citat din: "namidee"
aia cu dc`e din buc, si cluj nu vor sa arate poze .... ca au dc`e de apartament sau de camin  :D  :D  :D  :D


si un dc de apartament poate arata destul de profesional numai ca e aglomerat. however ii asteptam si pe cei care au un dc adevarat gen etp, wbf, fastweb sa bage poze.

EDIT: ca sa intaresc ce am zis mai devreme am dat edit ca sa adaug niste poze:








dimensiunea incaperii este de 4m lungime si 3 m latime. separatea de restul incaperii este facuta cu un perete din termopan cu geam izolat fonic, exista sistem de racire ce functioneaza non stop si o stiva de ups-uri de 3 kw care nu se vede in spatele rack-ului din dreapta.

din pacate pozele nu sunt atat de recente pentru ca intre timp s-a mai dat cu ceva praf de cisco si terayon. cand fac rost de altele mai noi o sa le adaug.

coke

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #6 : Februarie 20, 2006, 02:57:16 am »
Frumos. Nu credeam ca poate sa arate asa de bine un dc de apartament.

Jay`Z

  • Oaspete
  • **
  • Mesaje postate: 58
  • Karma: +0/-0
    • Vezi Profilul
    • http://localhost.tld
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #7 : Februarie 20, 2006, 03:02:12 am »
Heh, cool, unde e apartamentu asta :)

netvista

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 839
  • Karma: +6/-1
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #8 : Februarie 20, 2006, 12:29:33 pm »
Citat din: "Jay`Z"
Heh, cool, unde e apartamentu asta :)


de ce intrebi? ai pus cumva ochii pe Sun ?  :D

stardust

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #9 : Februarie 20, 2006, 12:44:37 pm »
N-am mai vazut de muuuult datatronicsurile de acolo, imi creaza nostalgie:) Zyxel-uri si usr-uri, probabil e un ISP cu vreo 50-60 clienti cu linii dedicate.

netvista

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 839
  • Karma: +6/-1
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #10 : Februarie 20, 2006, 01:32:49 pm »
Conexiunea e de 10 mbs clearchanel cu bgp de la 3 furnizori : orange, snr si euroweb. Intre timp nu mai sunt acele modem-uri acolo ci 2 switch-uri cu mediaconvertoarele de fibra optica (doar am zis ca nu sunt  pozele facute acuma), iar jos de tot intr-un spatiu cam de marimea a 8U e un router Cisco 7xxx.

Oricum ideea de baza era ca se poate face ceva care sa arate profesional. nu tre sa fii nici prea mare, nici prea tare ci doar serios si sa "vrei" sa faci ceva.

Am vazut la altcineva si imi pare rau ca nu am o poza serverele puse pe niste rafturi metalice simple (inaltime cam de 32u ~ 1.5 m) cum se gasesc in comert la 60 RON si la care adaptase niste rotile ca sa le poate manevra dupa dorinta in cazul unei interventii. Ati fi surprinsi cat de bine aratau in combinatie cu un switch de 24 de porturi toate per ansamplu.

Oricum cum am vazut si la ev1servers si la altii cand e vb de unitati normale nu mai arunci banii pe rack-uri ci iei rafturi metalice ca sunt mai ieftine si la fel de bune.

namidee

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #11 : Februarie 20, 2006, 04:21:15 pm »
:D  :D  nice  :D  :D

ma cei aia de langa sun? masina de spalat  :D  :D  :D  glumesc... ia zimi ce ii ca is curios

netvista

  • Webmaster
  • ****
  • Mesaje postate: 839
  • Karma: +6/-1
  • Solution Provider
    • Vezi Profilul
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #12 : Februarie 20, 2006, 05:31:14 pm »
masina de spalat e un rack 16U si in acela este serverul cache. se foloseste ca dns secundar, mail backup, si server mysql pentru accounting.

etp.ro

  • Moderator
  • Webmaster
  • *****
  • Mesaje postate: 825
  • Karma: +8/-0
    • Vezi Profilul
    • http://www.myserver.ro
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #13 : Februarie 21, 2006, 06:11:17 pm »
uuuuuu, Total Control...brings back memories...

Polizor

  • Vizitator
Poze datacentere romanesti
« Răspuns #14 : Martie 02, 2006, 01:44:31 am »
Este o lucrare foarte frumoasa pentru un apartament! Felicitari!
Ce se putea face ca sa fie treaba mai profi. Pe jos e parchet. Bad. Trebe scos, nivelata sapa si dat cu vopsea antistatica, sau pur si simplu cu vopsea. Apoi cablurile. Tavanul fals incurca si mascheaza diverse pericole, la fel, jos cu el si pus pat de cablu ( uitati-va in sus intr-un supermarket gen Metro, Cora, Carefour, rtc.) Btw, supermarket-urile de la noi au cea mai apropiata specificatie de un DC, practic nici un ISP din Ro nu are - cu cateva exceptii, nu le nominalizez aici:) - infrastructura comparabila cu un supermarket ca cele de mai sus...LOL...inclusiv la nivel de servere :)) LOL